ISTUTA PUU -kampanja

Viherrinki tukee Suomen luonnonsuojeluliiton ilmastotyötä 29.4.-5.5.

ISTUTA PUU -kampanja

Viherrinki haluaa olla osaltaan mukana ilmastotalkoissa ja kannustamme ihmisiä istuttamaan puita omaan elinpiiriinsä. Istuta puu -kampanjan tuotolla tuetaan Suomen luonnonsuojeluliiton ilmastotyötä.

 

Viikolla 18 (29.4.-5.5.) Viherrinki myymälöistä ostetuista puun taimista lahjoitamme 1 € / puu Suomen luonnonsuojeluliitolle ilmastonsuojelutyöhön.

Jokainen meistä voi omalta osaltaan tehdä parhaansa oman ympäristönsä ja samalla ilmaston hyväksi. Yksi helpoimpia ja konkreettisimpia tapoja on istuttaa puu.

Puut ovat maapallon hiilisyöppöjä – jokainen puutarhassa kasvava puu pystyy sitomaan itseensä merkittävän määrän hiilidioksidia vuodessa.

Yksi kilogramma puuta tarvitsee kasvaakseen noin 1,55 kilogrammaa ilman hiilidioksidia, jonka hiili varastoituu puuhun. Noin puolet puuaineksesta on hiiltä. Nyrkkisääntö on, että 1 kuutiometri puuta varastoi 1 tonnin hiilidioksidia.

Voi tuntua turhalta tehdä itse pieniä tekoja, kun lentokoneet, tehtaat, maatalous ja tieliikenne tuottavat valtavasti kasvihuonepäästöjä ilmakehään. Päättäjien tehtävänä on tehdä päätöksiä, joilla suuret saastuttajat saadaan kuriin. Yksittäisten ihmisten tehtävänä on tehdä pieniä tekoja, joilla pienennämme omaa hiilijalanjälkeämme.

Kun jokainen kynnelle kykenevä istuttaa puun omaan elinpiiriinsä, olemme auttamassa luontoa ja rakennamme ilmakehälle tärkeää hiilinielua omalta osaltamme.

Istutetaan yhdessä
Meidän ei tarvitse olla metsänomistajia, jotta voimme istuttaa puita. Myös mökillä, tuttavan mailla tai omalla pihalla se onnistuu. Innosta ystävät ja sukulaisetkin yhdessä ilmastotalkoisiin! Anna lahjaksi tai vie mökkituliaiseksi hedelmä-, lehti- tai havupuu. Näin teette porukalla hyvää ilmastolle ja puun istuttamisesta syntyy kasvava muisto, jonka elämää on mukava seurata.

Annetaan yhdessä ympäristölupaus: istutetaan jokainen tänä keväänä ainakin yksi uusi puu elinpiiriimme!

ISTUTA PUU -kampanja ei koske verkkokauppaostoja eikä viherrakennuskohteita, kampanjassa eivät ole mukana aitataimet. Katso lähin Viherrinki-myymäläsi.