Fragaria ananassa ’Ria’

Mansikka ’Ria’

Ihana Piha
2014, 2015, 2016, 2017, Marjakasvit
Avainsanat
mansikka
About This Project

Puutarhurisi valitsema ’Ria’ on huikea uutuus mansikkamaalle. Se on jatkuvasatoinen lajike, joka tuottaa marjoja koko kesän. Ja mikä hienointa, se jatkaa kukintaa ja marjomista aina syyspakkasiin saakka. Lajike on hyvin talvenkestävä ja vastustuskykyinen harmaahomeelle.

Erittäin aromikkaat, suuret ja kiinteät marjat sopivat mainiosti sekä tuorekäyttöön että säilöntään. Kovapintainen marja kestää hyvin myös syksyn sateita. Koko kesän kukoistava ja melko pitkä rönsyinen ’Ria’ sopii erityisen hyvin istutettavaksi ruukkuun tai amppeliin vaikkapa parvekkeelle. Punaiset mansikat ja koko kasvukauden jatkuva kaunis valkoinen kukinta tekevät kasvustosta todella koristeellisen. Amppelissakin kasvatettavat mansikat ovat monivuotisia. Voit halutessasi tavettaa ne ruukuissaan viileässä varastossa tai puutarhassa maahan upotettuna.

Huomioi, että koko kesän jatkuva kasvu ja sadontuotto kuluttavat paljon ravinteita ja viikoittainen mieto kastelulannoitus on tärkeää uusien nuppujen muodostumiselle. Mikäli rönsyt kasvavat liian pitkiksi, niitä voi huoletta leikata päistään.

Puutarhurisi on valinnut sinulle huolella parhaat mansikantaimet. Ne ovat tietenkin kotimaassa kasvatettuja ja taatusti vapaita taudeista ja tuholaisista. Istuttamalla kookkaita satotaimia pääset herkuttelemaan omilla mansikoilla jo tänä kesänä. Kokeile ja ihastu!

Puutarhurisi vinkki

Jos istutat ’Ria’-mansikoita syyskesällä puutarhaasi, nypi syksyn aikana taimiin muodostuvat kuka pois. Näin kasvilla ei mene turhaan energiaa kukkimiseen ja se juurtuu paremmin ja talvehtii ensimmäisenä talvenaan varmemmin.